28 Aralık 2011 Çarşamba

joint, magic mushroom, space cake, nerede bulunur, nasil alinir, neler olabilir neler olamaz?

                     Joint, magic mushroom, space cake, evvet bunlari nerede bulacagiz da alacagiz nasil nerede tuketecegiz? Bakalim bakalim. Simdi burada ben en once kendi sahsi fikrimi soylemek istiyorum ozellikle Hollanda'ya gelip gezmek gormek isteyen arkadaslar icin, BOYLE SEYLER KULLANMAYIN, hele ilk kez kullancak olanlar icin soyluyorum, bulundugunuz ortam guvenli olabilir de olmayabilir de kullandiginiz malzemeye beklenmeyen bir tepki verebilirsiniz( kusmak, paranoyak olmak, panik olmak vs.) bilmeden fazla doz almis olabilirsiniz bu durum sizi oldurmez, komaya sokmaz ama saatlerce surundurebilir, tatiliniz zehir olabilir. Ve fakat burada bilgilendirme ve bilinclendirme gorevimizi yapiyoruz konumuza her zamanki gibi muzikle basliyoruz"Jefferson Airplane" soyluyor"White Rabbit"  








COFFESHOPLAR:  Buralarda malum joint (marihuana'nin sigara olarak sarilmis hali tutunlu ve tutunsuz hazirlanabiliyor), satiliyor. 1 gram marihuanadan 5-6 adet joint sarilabiliyor. UNUTMAYIN! bir coffeshop kisibasina gunde en fazla 5 gram satabiliyor(bir gram zaten neyinize yetmiyor allah allah). Coffeshoplarda alkollu icki satmak yasak o yuzden iceride kahve ya da baska bir alkolsuz icki ile joint'inizi guvenli bir sekilde icebilirsiniz diyecektim ve fakat diyemiyorum cunku birkac sene once yururluge giren yasaya gore kafe ve restoranlarda tutun yasagi oldugu icin iceride icemiyorsunuz sadece bazi coffeshoplarda ayri salon acmislar orada icebiliyor mussunuz. Unutmayin sokakta da joint icmek yasak. Amsterdam daki coffeshoplarla ilgili bilgi icin, yandaki linki tiklayabilir, Amsterdam Coffeshop Directory , adreslerini alabilir, ne satiyorlarmis bakabilirsiniz.  Amsterdam'daki en unlu coffeshoplardan biri "The Bulldog". Asagida coffeshoplari iceriden gosteren  bir video ekliyorum.






SMARTSHOPS: Simdi "smartshops diye bir kategori var, bu dukkanlarda soft ya da harddrugs kategorisine girmeyen yani yasal, bir takim "zihinsel aktiviteyi artirici, dogal,baharatlar ve diger malzemeler satilmakta (isimlerini yazamiyorum arkadaslar pek bir cetrefilli) , kullanicinin durumuna ve tecrubesine gore kisiye ozel servis ve bilgilendirme yapilmakta, yani siz ne ve nasil bir sey istediginizi soyluyorsunuz onlarda size nasil bir sey kullanmaniz gerektigi ile ilgili bilgi veriyorlar. Ayni zamanda kitaplar ve aksesuarlarda alabiliyorsunuz. SMARTSHOP linkini tiklarsaniz Amsterdam'daki smartshoplarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ozellikle turistelere yonelik hizmet veren bir smartshop Amsterdam, Warmoestraat'ta yeraliyor.





MAGIC MUSHROOM: Bir tur zehirli mantar,kurutulmus ve yas olarak bulabiliyorsunuz cayi yapiliyor ya da yemege karistirabiliyorsunuz, aldiginiz zaman halisunasyon gormeye basliyorsunuz, gercek ile sizin tecrube ettiginiz durum arasinda dunya kadar fark olabiliyor. O yuzden magic mushroom'u aldiktan sonra pencereden disarisini cayir cimen zannedip kendini atanlar var, etrafindakileri canavar, ya da hayalet olarak gorup panige kapilanlar, saldirganlasanlar var, o yuzden 2008'den beri bazi turlerinin satisi yasak. Smartshoplarda satiliyor. Dikkat! Mide bulantisi ya da diger mide rahatsizliklarina neden olabiliyor. Cikolatasini yapiyorlar bu da etkisini artiriyor, C vitamini ya da tatli icecekler etkiyi azaltiyor (rahatsizlik hissedenler icin), alkolle birlikte almayin diyorlar "badtrip" riskini artiriyormus, bir de magic mushroom alkolun etkisini azalttigi icin farkinda olmadan gereginden fazla alkol almaniza neden oluyormus (iki ucu b...lu degnek durumu), caniniz sikkin ya da sinirli iseniz zinhar almayin (gerci her turlu uyusturucuda bu altin kural anladigim kadariyla). Etkisi yarim saat icinde basliyor, 3 ile 8 saat arasinda suruyor.

SPACECAKE: Bildiginiz vanilyali kekin icine marihuana karistirilarak yapilmisi, 200 gr. una 8 gr. marihuana karistirilarak yapiliyor rengi fotograftaki gibi yesil oluyor. Buradaki dosaj 1 dilim, bir dilim alinca etkisi 20 dakika ila 3 saat icinde basliyor (ackarnina, tok karnina farki), etkisi ise 5 ile 12 saat suruyor, DIKKAT: Spacecake ile ilgili riskli durum su, etkisinin baslamasi uzun surdugu icin etki etmedigini sanip ikinci dilimi yiyenler var bu durumda "high"feeling gereginden fazla guclu hale gelebiliyor daha uzun surebiliyor, ya da mide bulantisi bas donmesi o hale geliyor ki isin artik tadi kaciyor artik. Spacecake'in etkisi hali hazirda marihuanadan daha gucluyken asiri doz durumu sizi ne hale getirir bir dusunun. Ama korkmayin kalici bir zarari yok etkisi gecince sizde kendinize geliyorsunuz. Bazi coffeshoplarda satiliyor dilimi yaklasik 4,5 euro.



SONSOZ: Sizlere sonsozum sunlar olacak softdrugs'larla ilgili
1- Eger tecrubeniz yoksa kesinlikle tecrubesi olan biri olsun yaninizda. Uzerinizdeki etkinin ne olacagini bilmiyorsunuz yaninizda beklenmedik durumlarda size sahip cikacak birisi olsun.
2-Tecrubeli iseniz bile eger Hollanda'da kullanacaksiniz yine de yaninizda yol yordam hic olmazsa dil bilen birisi olsun yabanci bir ulkedesiniz netekim.
3-ADHD, hiperaktivite, manik depresif, burn-out, depresyon, panik atak  vs. gibi rahatsizliklariniz varsa kullanmayin sizi daha beter eder.
4-Caniniz sikkin, stresli, sikintili iseniz sakin almayin daha beter olursunuz vallahi.
5-Gozunuzun kesmedigi yerlerdeki yada iceridekilerin tiplerini begenmediginiz coffeeshoplara girmeyin guvende oldugunuza emin olun.
6- Sokakta icmeyin cunku belediyeler bazi yerlerde joint icmeyi yasakliyorlar, nerelerde yasakliyorlar onu simdi bulmak, tercume etmek sizlere yazmak dunya kadar is ugrastirmayin beni, sokakta icmeyin iste.
7- Unutmayin marihuana Hollanda'da YASAL DEGIL sadece yakalanirsaniz hakkinizda islem yapilmiyor o kadar, o yuzden ustunuzde bir ya da iki jointden fazla bulundurmamaya dikkat edin. 5 gramdan fazlasi zaten yasak hakkinizda islem yapilir o zaman.
8- Ben bu yaziyi internetteki Hollanda'ca kaynaklara dayanarak yazdim eksigi fazlasi varsa lutfen beni de bilgilendirin.