7 Ocak 2012 Cumartesi

Red Light District-Episode 1



   Merhaba! Yeni konumuz herkesin merak ettigi, efsane gibi adi ortalikta dolasan, bizim tahayyullerimizin otesinde, benimse uzun zaman bu bolgenin sadece turistik dekor oldugunu dusundugum ve yanildigimi sonradan ogrendigim yer. Red Light District.







   Once fuhusun Hollanda'daki konumuna bakalim, anlatalim ki boyle ortalik yerde ayan beyan bu isler nasil oluyormus daha iyi anlayalim
    
   Fuhus Hollanda'da yasalarla duzenlenmis profesyonel bir is, yani bir hayat kadini ya da erkegi (niye sasirdiniz o da mumkun) kendini serbest meslek erbabi olarak ticaret odasina kaydettirebilir , gelir vergisi beyan edebilir, muhasebesini tutar, belediyeden ilgili izinlerini alarak, sigortasini yaptirabilir. Issizlik ve isgormezlik maasi (sakatlik ya da hastalik bulasmasi gibi isgoremezlik durumlari gibi), hamilelik ve dogum izni, emeklilik gibi sosyal haklari vardir. Eger kisi kendi basina degil de bir isveren icin calisiyorsa en az asgari ucret ve tatil parasi, sigorta, emeklilik, vb. yukarida yine yazmis oldugum hakki vardir.
   Sexclub'lar yani bizim anlayacagimiz anlamda genelevler, ki burada bu tur isletmeler havuzlu, jakuzili restoran ve bar sahibi (her gelir ve yasam seviyesine hizmet edecek cesitlilikte) de olabiliyorlar, yine her sirket gibi yillik gelir, kdv beyannameleri duzenleyip belirli sartnamelere bagli olarak isyerlerini acabiliyorlar ve calisanlarini diger her sirket gibi gazete ilanlariyla arayabiliyor, isyeri acmak icin belediyeden izin almalari gerekiyor. Bu kisiler yasalar karsisinda siradan isgoren ve isveren olarak goruluyorlar.


                        rotterdam girls sex


 Mesela ben buralarda yeni ve Hollanda'cayi yeni ogrenirken anlasam da anlamasamda herseyi okuyordum bir gun is ilanlarini okurken boyle cok garip yazilmis bir is ilani ile karsilastim , bizimle calisacak beyin sahibi ve sarisin hanimlar ariyoruz vs. diye esimdenbana ilani aciklamasini istedim, meger isyeri sexclub'mis ve calisacak akilli fikirli hanimlar ariyorlarmis, Hollanda'da bu isler boyleymis ben kucuk dilimi yutacaktim neredeyse. Yeni olmak boyle iste buralarda surekli kucuk dilinizi yutmak tehlikesiyle karsi karsiyasiniz. Hatta kendi websitelerini yapip odalarin dekorasyonunu, restoranlarini barlarini, verdikleri servislerin tanitimlarini yapiyorlar, her sirket gibi yani.


    Bunun yaninda fuhus sektorunde calisanlar icin hazirlanmis websiteleri var, yaptiklari isin risklerinden korunma, musterilerine nasil davranmalari gerektigi, kotu bir durumla karsilastiklarinda nereye basvurabilecekleri bu sitelerde ayrintili olarak anlatilmis. 


    Fuhus sektorunde calisabilmek icin yas siniri su anda 18 fakat hukumet bu yas sinirini 21'e cekmeyi planliyor ki bu islere baslayacak kisi isin risklerini daha ileri yaslarda daha iyi anlayacagi beklentisidir. Cunku belediyeye kendini fuhus sektorunde calismak uzere kayit yaptiran kisilerle once isin riskleri ile ilgili bilgilerin verildigi bir gorusme yapiliyor.


    Butun bu duzenlemelerin amaci fuhusa zorlama ve yasadisi beyaz kadin ve kole ticaretinin onune gecip bu tur suclarin kurbani olmus kisilere devletin tum kurumlariyla yardima hazir olmak. Ve fakat maalesef yapilan son arastirmalara gore yasalar cokta amacina ulasmamis, beyaz kadin ticareti ozellikle dogu bloku ulkelerinden getirilen kadinlarla son hizi ile devam etmekte, gecen yil cok buyuk bir mafya orgutu cokertildi orgutun basinda bulunanlarda maalesef Turkler'di.


Konumuz devam ediyor daha bitmedi...