10 Şubat 2012 Cuma

Buralarda Kar Keyfi

     Gectigimiz hafta burada hava sicakligi -10 dereceye kadar dustu. Boyle olunca ulkenin her yerini kaplayan kanallar birer birer dondular. Boyle olunca, buz patenini, kizagini kapan herkes coluk cocuk kanallarin uzerinde kayip eglenmeye basladilar. Bizim gibi sicak ulke insanlarinin hele benim gibi sinuzitten ceken birinin ancak pencereden yutkunarak izleyebilecegi muhtesem bir goruntu.
     
      Ayni zamanda kisin buz klinligi 15 cm'ye ulastiginda, yilda en az bir kere Kuzey'deki Friesland bolgesinde, "Elf Steden Tocht"denen Friesland'daki kanallarin uzerinde olusan dogal buzun uzerinde 200 km'lik parkurda buz pateni yarismasi yapilir, cok onemli bir yarismadir, televizyonun basina gecer seyrediriz canli olarak, ama ne yazik ki bu yil buz kalinligi 15 cm.'yi bulamadigi icin Elf Steden Tocht daha yapilamadi, herkes cok uzgun, televizyondaki roportajlarda halkin uzuntusu acikca goruluyor. Biz sicak ulke insanlari ize bir turlu anlamiyoruz bunlari tabii ki, -10 derecede buz gibi hava da 200 km boyunca kaymak, ya da parkur kenarinda beklemek hangi akil sahibinin isi olur ki?!?!
     



      Bu kadar buyuk bir organizasyon yapilamasa da cocuklar bu eglenceden nasibini alsinlar diye, bizim ilkokul cocuklar icin buz pateni ve kizak partisi ayarladi, cocuklar ve veliler olarak buz tutmus kanalin uzerinde oyun oynadik, kenarda okul aile birligi ise usuyenler icin, cay kahve ve sicak cikolata ayarlamisti. Ben ilk defa buzun ustunde yurudum, cocuklarim icin kendimi feda ettim kendimi, cok egleniyorlardi ne yapayim. Iste size bizim ilkokulun buz partisinden fotograflar.